tiistai 3. heinäkuuta 2012

Carry On Don't Lose Your Hat Challenge

30.6.En kepruillut, kun oli kisat vuokriksen kanssa. Lisää Poksusta täällä. Eli aamulla 06.10 kurvattiin äidin kanssa Poksulle, ja mä harjasin Poksun (29. pv pesty) ja letitin sen harjan, lakkasin kaviot ja selvitin hännän. Kilpailukutsuhan löytyy täältä. Poksun ja mun luokat olivat Western Pleasure, AA, OPEN, Seuraluokka, ja Western Horsemanship,OPEN, AA, Seuraluokka. Alettiin lastaamaan Poksua siinä puoli seitsämän aikaan, ja heppa oli kopissa puolen tunnin kovan yrityksen jälkeen, kunnes heppa luovutti ja käveli itse koppiin. Näytti miettivän että *Kai mä nyt sitten voin sinne tulla ku ette te mua ikinä sinne saa*. No onneksi päästiin matkaan, ja vaikka ajettiin hiljaa, matka ei kestänyt kuin ½h. Perillä parkkeerattiin koppi, ja annettiin Poksun olla ihan rauhassa, ja hetken kuluttua otettiin ulos. Taluttelin sitä ympäriinsä, ja ruunahan oli olevinaan mikäkin ori, hirnui ja huusi muille ja tanssahteli hupsusti x) Tärkeä sääntö muistui mieleeni ja käväisin laittamassa heposelle suitset... Riimusta kisapaikalla saa taluttaa vain lastaus- ja purkutilanteissa, sekä halter-luokkiin osallistuvat. No mutta kävin ilmoittamassa itseni kilpailukansliassa ja sain numerot. Onneksi eka luokkamme alkoi vasta 11 aikaan, eli oli kunnolla aikaa rauhoittua ja verkata.

Kymmenen aikaan laitoin varusteet Poksulle ja siistin vielä, ja vaihdoin omat vaatteeni. Muistin onneksi laittaa kilpailunumerot Poksun satulahuopaan! Ratsastin maneesille, jossa olikin jo muita lämitteleviä ratsukoita. Kävelin ihan rauhassa Poksun kanssa pari kierrosta pitkin uraa, Poksua ei mitenkään haitannut edes se pimeä pelottava kulma... Tein väistöjä ja taivutuksia ensin käynnissä, sitten ravissa. Treenansin siirtymiä ja pysähdyksiä, myös suoria linjoja. Laukassa Poksu meni aika pitkänä, mutta sain vähän lyhennettyä innokkaan pojun askelta. Jossain kohtaa päästiin muitten kanssa kilpailukentälle vielä verkkaamaan. Suurimmaksi osakseen tutustutin Poksua vain mainoksiin ja kenttään, sekä katsojiin-eipä oltu moksiskaan, mainoksia vaan tuijotettiin ensin silmät pyöreinä mutta todettiin ne vaarattomiksi.

Sitten kaikki pyydettiin pois kentältä, ja mentiin odottamaan pieneksi aikaa kentän ulkopuolelle. Pian pyydettiin sisään, vasenta kierrosta käynnissä. Edessäni oli sen verran hitaasti liikkuva hevonen, että  Poksun askel oli kuitenkin reippaampi joten jouduin ohittamaan. Pian pyydettiin jogia, ja Poksu ravasi tosi hienosti, ei tarvinnut hidastella tai muuta. (Semmoiselta pleasure-hevosen pitää näyttää, unelmalta ratsastaa) Suorituksen aikana meiltä pyydettiin mm. lisättyä jogia, laukkaa, suunnanmuutos. Ainoa missä on hiottavaa on laukka, mun pitäis koota Poksua vähän paremmin. Lopussa pysähdys ja hevosenmitan peruutus meni ihan pehvalleen, Poksu tuijas vaan vieressä olevia katselijoita jotka höpötti hevoselle... Peruutus meni vähän vinoon, peppu punkes pois uralta, vaikka harjoitellella se on sujunut ihan hyvin. Äh harmitti! Lopuksi pyydettiin line up:iin, eli keskelle kaartoon. Kolmesta ratsastajasta vain yksi kuulemma sijoittuisi... Odotin tietty kolmatta sijaa, mutta sitä ei huudettukkaan ensimmäiseksi... eikä toiseksi... Tuijotin varmaan suu auki kun en tajunnut ensin lainkaan, Poksu voitti! No tuomari (saksalainen Michaela Kayser) kävin jokaiselle kommentoimassa, ja meille sanoi suurinpiirtein näin: (suomennettuna): Pidän hevosestasi, ja siitä miten se liikkuu. Laukassa voisit koota sitä vielä vähän. (Muuta en muista tarkalleen, mutta Poksu sai kehuja =). Lisäksi pyydettiin kuolaintarkistus jokaiselta, ja sen Poksu suoritti mallikelpoisesti, pysyi paikoillaan kun otin suitset pois ja laitoin takaisin. Tässä välissä syötiin (Poksuki sai satulan pois selästään ja riimun päähänsä, sidottiin kiinni syömään heinäverkosta.)

Toinen luokka eli horsemanship meni ihan penkin alla, yksilöohjelmassa Poksu vaan sinkoili ja haki kavereiden luo, ja yritti laukata koko ajan. Railwork meni ihan ok:sti, mutta laukkasi taas reippaasti, enkä millään saanut hidastettua. No ajattelin että tultaisiin viimeiseksi, mutta ei tultukaan, huh!


Lastattiin Poksu sitten koppiin ja lähettiin takaisin päin, sitä ennen kävin hakemassa kansliasta esinepalkintoni, sai valita, ja otin sini-oranssin naruriimun naruineen. Perillä  päästin Poksun tarhaan ja ajettiin äitin kanssa kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan aina kommenttia :)