sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pakkasta maassa, kevättä ilmassa

Oli niin hieno ilma koko päivän! Aamulla puoli yhdeksän maissa oli kuitenkin -21 astetta, ja päivälläkin vielä kymmenisen. Aurinko tosin paistoi tosi kirkkaasti ja oli niin ihanaa.

Ensi töikseni vein kaikki hevoset ulos, Mona, Mera, Apatia ja Siru tammatarhaan sekä Spry, Masi ja Ossi oritarhaan. On lauma kasvanut siitä yhdestä hannoveritammasta hienoon katraaseen. Meralla ei ole vielä omaa riimua ja narua, mutta yksi varalla olevista meni melko hyvin. Loimen päälleen saivat Siru, Apatia, Ossi ja Mera.

Siivoilin tallia, vaihdoin verhot ja lisäsin puruja karsinoihin. Kunnon tuuletus teki myös terää vanhalle saunalle. Tuli myös siirrettyä joulukuusi pois näkyviltä... Tämän jälkeen hain tarhasta Apatian ja hoidin sen oikein kunnolla, eli harjasin ja varustin hoitopaikalla. Yleensä en tätä jaksa tehdä.Lähdin Apatialla maastoon ja päätin mennä yhdelle niitylle, jossa olikin kivasti lunta muttei upottanut liikaa. Tein jonkinnäköisen spiraalin, raskasta oli. Väsyneet jalat kantoivat kuitenkin kotiin asti puolen tunnin tarpomisen jälkeen. Laitoin Apatialle loimen takaisin, koska tallissa lämpötila oli vielä nollassa. Reippaana ihmisenä hain Sirunkin sisälle ja varustin sen kylläkin Apatiaa laiskemmin ja nopeammin. Ulkona tökkäsin sen lumipenkkaan ja kävin rahtaamassa yhden estetolppaparin ja kolme puomia kentän puolelle. Lämmittelin, menin käynnissä ja ravissa avoja ja sulkuja, jotka eivät niiltä näyttäneet. Mutta tuntuivat melkein. Vedin rauhallisesta ravistakin lipat meidän portille, siinä putsatessani farkkujani simottelin kun ei tullut videolle.

Koska mun talven hyppelyt on jääneet niihin pariin kertaan Millalla ja Sharalla, päätin aloittaa tosi varovasti. Siru oli kuitenkin aiva liian innoissaan ja videolta huomaa, kun 50cm ponkastaan 30 sentin ilmavaralla... Mentiin jotain puomi-este-puomi-hässäkkää ja puomi-puomi-este-hässäkkää, ja sain nuljautettua polvenikin ikävästi. Tarpeeksi pompittuani jäähdyttelin (enimmäkseen Sirun mieltä) ja vein estekamat takaisin. Vein Sirun talliin ja riisuin siellä Apatialta loimen.
Parin tunnin kuluttua kävin ottamassa loput hevoset sisälle.

Aarghh, otin huomaamattani pelkkiä videoita, en yhtään ainokaista kuvaa joten tyytykää videoitas otettuihin ;(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan aina kommenttia :)