torstai 17. maaliskuuta 2016

Kevätkauden avajaiskisat 12.3.

Heippa hei, viime postauksesta on vierähtänyt taas aikaa, ja piti julkaista tämäkin aikaisemmin, mutta koulu oli vähän eri mieltä :D Parempi nyt kun ei koskaan! Tosiaan, olin sitten kisaamassa pitkästä aikaa isommissa kisoissa! Ensin matkustin bussilla Turkuun, mistä pääsin kyydillä Naantaliin kisapaikalle. Mukana mulla oli mun luottokisaheppa Ian, ja kuvasin päivästä mydayta instagramiin. Kisapaikalle saavuttiin niin, että pääsinkin heti kuuntelemaan aloituspuhetta ja opettelemaan kuumeisesti ekan luokan rataa.

Kisat oli siirretty ulkoa sisälle, ja hyvä niin, sillä pihaa kerrostivat jää ja loska. Onneksi sisätiloissa oli sen verran tilaa, että kaikki esteet oli saatu mahdutettua sinne. Toinen samankokoinen alue oli vielä katsojille, myyntipöydille ja buffetille. Lattia oli vähän liukas, mutta kaatumisia ei onneksi tullut muutamaa enemmän. Muuten paikka oli todella kiva, ja tunnelma teki päivästä kyllä täydellisen. Myös ihana auringonvalo tulvi isoista ikkunoista sisään.

Ensimmäinen luokka oli 20-30cm ihanneaika. Jätin tyhmyyttäni sukat jalkaan, joten tiukkia kurveja täynnä oleva rata meni melko varovaisesti :D Ei sijoituksia tästä luokasta. Toinen luokka oli 30-40cm tyyli, mistä kaikeksi ihmetyksekseni Ian ja minä päästiin ihan ykkössijalle! Vau, en olis ikinä uskonut meille sellaista menestystä!
Kolmantena olikin sitten jo aikaluokka, 50-60cm. Vähän jänskätti rata, mutta kengät paransi otetta lattiaan, ja kaahailtiin noinkin pienessä tilassa kakkossijalle Ianin kanssa! Kyllä olin ylpeä :)
Sitten oli 70-80cm, jonka meinasin perua, kun tuli tieto pienemmästä tilasta ja liukkaasta lattiasta... En kuitenkaan tehnyt niin, vaan päätin mennä vähän pelleilemään Ianin kanssa. Eihän tää vakavaa saa olla! Niinpä tehtiin muutama pudotus, muutama nättikin hyppy, pukkeja sekä kiellettiin vikalle sarjalle. Hehe. Yllättävästi ei sijoitusta tästä luokasta :D

Korkein luokka oli 90-100cm, hui kauhistus kun välillä otti koville pelkästään katsellakin! Hienosti porukka vaan liiteli niistä yli. Esteluokkien jälkeen vuorossa oli kür, jossa olin toisena lähtövuorossa. Ratsastin tapani mukaan radan ihan improna, joten aika sekavaahan menoa se oli, kun en osaa kappaletta ihan täysin ulkoa. Mutta kyllä se siitä, ja ajattelin mennä samalla musiikilla toistekin!

Tän yli oli pakko hypätä ilman riehumista, koska pelkäsin et hajotan koko esteen kukkasineenKürista saatiin kolmosruusuke. Olin hyvin paljon samaa mieltä arvostelujen kanssa - lisätty käynti jäi melko olemattomaksi (6), ja passage oli musiikin tahtiin mentynä hiukan epäselvää (7). Vasen laukkapiruetti oli parempi (8) kuin oikea (7). Piaffesta, ohjelmasta, liikkeistä, musiikista ja tilankäytöstä tuli 9, askelista ja rytmityksestä 8,5. Yhteensä saatiin 97 pistettä, kun voittajalla niitä oli muistaakseni 105, eli kyllä tämä tästä lähtee rullaamaan! Lakkaisipa alapohje vain kipuilemasta, niin voisin alkaa kunnolla työstämään küria.

Kisojen päätti vielä six four bar jumping, joka oli kyllä mielenkiintoista katseltavaa! Yleisö sai huutaa, taputtaa ja kannustaa lähtöviivalle asti ja maalilinjan jälkeen niin paljon kuin halusi, joten tunnelma oli aika katossa, vaikka meteli vähän tämmöisen vanhuksen korviin ottikin :D


Kisat olivat oikeasti tosi kivat - en huomannut, että kukaan olisi murjottanut nurkassa, vaan kaikilla vaikutti olevan hauskaa. Järjestäjät osasivat hommansa, palkinnot olivat kerrassaan upeita (mäkin sain kaksi pystiä ja neljä ruusuketta!),, sekä arpajaiset olivat oikein kiva idea. Buffetti näytti myös todella hyvältä, vaikka itse tyydyin omiin eväisiin. Maksoin näistä kyllä ilolla sen neljä euroa. Olen myös kiitollinen saamistani kyydityksistä Turusta ja takaisin. Samainen järjestäjätiimi ilmoittikin jo pitävänsä uudet kisat tässä keväämmällä - jos vain mahdollista, olen ehdottomasti menossa :)

Olitteko te paikanpäällä, mitä tykkäsitte? Oletteko vielä kisanneet tämän vuoden puolella, vai onko kisoja kenties tulossa? Mä oon menossa nyt 19.3. Forssan mestaruuksiin, ja sen jälkeen vuorossa ovat varmaan SM-kisat, hui! Onko täällä tulijoita Forssaan tai SM'iin?

3 kommenttia:

 1. Mä en oo ollut yksissäkään kisoissa!:( ois tällä hetkellä kyllä hirvee kuume päästä kisaamaan, mutta lähi alueeltani ei oikein löydy kisoja eikä vanhempani jaksa lähteä viemään minua kovin kauas kepparikisojen takia!D:
  Mutta oikein kivalta nuo kisat vaikutti missä kävit!:)
  Ps. Oon kattonut sitä sun insta my daytakin ja sekin oli mukavaa katsottavaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset jossain vaiheessa kisaamaan, kannattaa houkutella vanhempia vaikka shoppailureissulle, että pääsisit samalla kyydillä kisoihin :D Tai jos lähialueellasi on kuitenkin muita harrastajia, voit ensin pitää vaikka kisat, ja toivoa, että muutkin innostuisivat! Kiva jos oot tykännyt :)

   Poista
  2. Mulla on sama juttu D:

   Poista

Arvostan aina kommenttia :)