lauantai 14. maaliskuuta 2015

Weekend 2/2

Luvattu (viime) viikonlopun postauksen kakkososa. Oikea jalka on edelleen kipeä, toivottavasti pian pääsisi treenaamaan sm-kisoihin... Ikävän vähän on ollut myös aikaa, yhtäkkiä kouluun ja muuhun menee aivan liian paljon aikaa. Nyt pitäisi alkaa lukemaan koeviikkoa varten ja väkertää kaksi isoa enkun työtä maanantaiksi.

Viime sunnuntaina, eli 8.3. ratsastin Ossilla. Olin tällä kertaa takapihalla, jossa on jo ihan sulaa ja melko kuivaakin. Laitoin pystyyn kolme estettä ja lämppäsin.



Verkka oli aika perus. Kävelin, ravasin ja laukkasin. Tein muutamia väistöjä. Kun tuntui tarpeaksi vetreältä, eivätkä nilkat protestoineet taivuttelua, aloin hyppäämään. Kaikki esteet olivat aluksi pystyjä. Ossi oli oma innokas itsensä, eipä tullut tiputuksia tai kieltojakaan. Tämän pojan kanssa on kyllä ilo pomppia pitkääkin rataa.



Vaihdotkin onnistuu

Hyppäsin kolmea yksittäistä sattumanvaraisina ratoinakin muutamaan otteeseen. Sitten kokosin niistä sarjan: pysty-kaksi askelta-okseri. Pidin pystyä taas vähän matalampana kuin okseria.




60-70cm okseri
Lopuksi siirsin kaikki esteet yhteen klönttiin ja hyppäsin niitä sianselkänä ja trippelinä. Pitäisi näköjään treenata noita pituusesteitä useamminkin, pruukaavat aina unohtumaan matkasta.

50-60-50cm sianselkä
50-60-70cm trippeli
Tällä kertaa en yrittänyt tavoitella sen kummempia korkeuksia, matalastakin pituusesteestä saa haastavan, kun pistää sille pituutta. Ihan kunnolla tuossa sai hypätä ja ottaa kunnon laukkaa, että energia riitti puomin oikealle puolelle.

Lopuksi intouduin vielä musiikin mukana vääntämään koulua ja testailemaan Ossin nykyistä tasoa. Vaikkei siitä koskaan gp-tason kouluratsua tulekaan.



Ei olla enää ravilisäyksessä, vaan kunnon lisätyssä ravissa! Vartalon asento kamala...

Lisätty laukkakin pyörii tosi isosti, jos tilaa on.


Sellaista. Tykkäisittekö tavallisissa ratsastuspostauksissa lukea pitempiäkin tekstipätkiä vai katsella pelkkiä kuvia?

7 kommenttia:

  1. Kiva postaus :)
    Ite tykkään kun on melko paljon tekstiä ja sopivasti kuvia, ei liikaa eikä liian vähän. Samalla tavalla kuin tässäkin postauksessa. ^^

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Hyppäät tosi hyvin!!!

    VastaaPoista
  3. Tää oli kyllä kiva postaus, tällaisista tykkään eniten. Toisin sanoen, kuvia ja tekstiä, molempia sopivasti. :)

    - Ansku Koo

    VastaaPoista
  4. Minä en tykkää niistä joissa on liikaa kuvia ja pelkästään niitä. Enemmän tykkään tekstistä. Tässä oli suunnilleen sopivasti molempia

    VastaaPoista

Arvostan aina kommenttia :)