lauantai 19. joulukuuta 2015

19. luukku

Tällä kertaa hevosesittelyyn pääsee Siru!

Kuva Emmi, @khtezmeralla

Virallinen nimi: Curious Citrus Power
Lempinimi: Siru
Rotu: welsh part bred
Skp: tamma

Yleistä: Siru on asunut Renhetissä jo vuodesta 2011, eli se on tallin pitkäaikaisin asukki. Tamma oli ekoina vuosinaan hyvin tärkeä, ja olen kisannut sillä varmaan eniten. Sirun on tehnyt jo aikoja sitten lopettanut Tammirinteen Cata
Luonne: Yleensä neiti on pirteä, energinen ja hiukkasen pöhkökin. Joskus sattuu känkkäränkkä-päivä, jolloin mikään ei suju, jäkitetään, ryöstetään ja pompitaan.

Ratsastajan/käsittelijän asenne vaikuttaa myös paljon, sillä Siru huomaa kun on tosissaan, silloin se kulkee hienosti, säikkymättä melkein kokonaan. Siru innostuu ja kuumenee todella herkästi, saa välillä pieniä kohtauksia, mutta on kuitenkin todella kiltti ja hyvin käyttäytyvä olento sille päälle sattuessaan. Tässä tammassa on estetykin vikaa, radalla vauhtia riittää ja kaikennäköset esteistä suoriudutaan ilman ongelmia. Siru rakastaa esteitä ja on hyvä niissä, ja tietää sen itsekin. Koulussa huomiota saa etsiä, mutta löytyy tammasta se ratsastettavakin puoli. Taipuu ja vääntyy mistä pyydetään, useasti myös vähän muualtakin. Taluttaessa Siru pomppii välillä pusikkoon lintua karkuun, välillä yrittää kiilata taluttajaansa ja pöhköilee kuin mikäkin varsa. Tarhassa siitä on nuoremmille pomoksi, mutta alistuu selvästi vanhemman tamman kohdatessaan. Tammamaisuudestaan huolimatta hoitaessa kiva kaveri, myöskin rutinoitunut kisahevonen.

Siru ei ehkä vastaa nykyisiä hevosihanteitani, mutta se on ollut mukana tässä touhussa niin kauan, etten sitä koskaan aio myydä. Sen verran kulunutkin tämä kaveri jo on.

Lisätietoa:
Siru on eka ostamani keppari
Olen kisannut Sirulla 2012 SM-kisoissa
Siru on täytetty ja kiinnitetty tasan kerran
Nykyiset suitset ovat Sirun toiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan aina kommenttia :)