perjantai 4. joulukuuta 2015

4. luukku

Ajattelin ottaa tähän kalenteriin mukaan luukkuja, joissa pääsette tutustumaan tarkemmin Renhetin hevoskatraaseen. Ensimmäisenä vuorossa on Ian!

MOI t ian

Virallinen nimi: Chesterton
Lempinimi: Ian
Rotu: ruotsinpuoliverinen
Skp: ori

Yleistä: Ian on asunut Renhetissä vasta tämän vuoden toukokuusta, mutta siitä on nopeasti tullut selvä lellikkini. Olen tehnyt Ianin itse, joten on sinänsä jännä, miten paljon olen siihen tykästynyt. Ian on tällä hetkellä ykköskisaheppani, jolla tähtään SM-kisoihinkin.

Luonne: Ian on hyväluonteinen ja mutkaton ori. Sitä on helppo käsitellä, kunhan auktoriteetti pelaa – muuten Ian näyttää kurittoman puolensa ja hyppii sinne tänne mielensä mukaan. Hoitotoimenpiteet ja muu puunaaminen sekä varustaminen sujuvat mallikkaasti, kunhan sen pitää narun päässä. Suositeltavaa varustaa käytävällä molemmilta puolilta kytkettynä. Ian saattaa machoilla reippaastikin ja se huomaa varmasti kaikki tammat, mutta öykkäröimään se ei ala.

ECPCRB-kisoissa (c) Maikken

Ratsastaessa orin huomio tulee kääntää ratsastajaan, jos haluaa kaiken sujuvan hyvin. Ian on mukava hevonen ratsastaa, eikä se yleensä vedä hernettä nenään, vaikka ratsastaja jotain mokaisikin. Epäselvät avut ori tulkitsee pyynnöksi lisätä vauhtia, ja välillä saa olla tarkkana, ettei se painele menemään liian kovaa vauhtia. Ratsastajan epävarmuus saa sen vetämään helposti liinat kiinni juuri ennen estettä, mutta sopivalla ratsastajalla ori hyppää rohkeasti ja varmasti. Se tykkää mennä esteradoilla kovaa, joten puomeja saattaa tulla alas huolimattomuuden vuoksi.

Ian on myös oiva kouluhevonen ja se onkin koulutettu GP-tasolle asti. Pelkäksi kouluhevoseksi Ianista ei olisi, sillä se nauttii esteistä ja maastoilusta. Maastoon sillä uskaltaa lähteä vaikka kuolaimettomilla, kunhan on varma, että ei pelkää kovaa vauhtia. Ianilta sujuvat siis niin esteet, maasto kuin koulukin, joten sen painotus on kenttäratsastus.

Ian on selvä tapaus, se tulee pysymään Renhetissä "ikuisesti". Tuskin tässä niin montaa aktiiviharrastusvuotta on jäljellä, että kyllästyisin siihen. Sitten joskus jätän sen muistoksi itselleni tästä harrastuksesta.Lisätietoa:
Ian on saanut nimensä fiktiivisen hahmon, Ian Chestertonin mukaan
Tein Ianin suunnitelmalla "iso ja ori"
Ianin simmut ovat ekat herasilmäni
 Olen mennyt Ianilla neljät kisat
• Ianilla on riimu & naru ja kahdet suitset, suunnitelmissa uusi riimu naruineen, kolmannet suitset sekä loimi.

Pst! Muistakaa osallistua 2. luukun arvontaan, josta voi voittaa itselleen heinäverkon! Arvontaan voi osallistua 10.12. asti.

4 kommenttia:

Arvostan aina kommenttia :)