maanantai 15. kesäkuuta 2015

Renhetin & Creoton yhteiskisat 2k15

Kisat on kisailtu, kiitos kaikille! Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa vähän enemmän järjestäjän näkökulmasta. Yritin myös kritisoida itseäni, siitähän pitäisi sitten oppia. Kisagalleria löytyy täältä. Kuvia käyttäessä tulee ilmoittaa copyiksi @an.ninimi.
Perjantaina oltiin hyvin aikataulussa, tein vielä küria varten arvostelupaperit, viimeistelin lähtölistoja. Kävin helpottamassa stressiä oikeiden hevosten parissa, ratsastustunnilla ilman käsiä sai kisa-ajatukset muualle :D Tallilta ajaessa kävin vielä kaupassa ja ostin kisabuffettiin popcornia ja irtokarkkeja. Kotona katselin Iron Mania, tein popparit ja jaoin ne sekä irtokarkit pusseihin. Nukkumaan pääsin siinä kahdentoista jälkeen, ja laitoin kännykän herättämään 07.30. Odotetusti olin hyvin ahdistunut jo pelkästään perumisien vuoksi, ja pelkäsin kisojen menevän täysin penkin alle. Luonnollisesti siis pyörin ja hyörin sängyssä kahteen asti. Aamulla syöminenkin oli hankalaa. Tein vielä tyyliluokan arvostelulaput, ja tulostin ne sekä kaikki muut: lähtölistat, esteradat ja koulupaperit. Pienen vaatepohdinnan jälkeen siirryin ulos yhdeksän maissa. Ekana avasin tallin oven ja toin sieltä estenumerot/koulukirjaimet. Sitten haravoin torstaina leikkaamaltani kentältä omenankukkia.Milla saapui siinä ennen puoli kymmentä Hanin kanssa. Siirsimme estekaluston kentälle, ja aloimme rakentamaan rataa. Pidin itse kisaradastamme, joka siis oli kaikissa luokissa sama. Se oli mielestäni haastava, tasapuolinen ja siinä ei voinut oikoa. Maalaamiamme puomejakin riitti kivasti joka esteeseen. Saimme myös käyttää kaikkia kukkia, joita pihasta löytyi, joten mielestäni kenttä näytti aika kivalta! Ekat kisailijat tulivat yhdentoista jälkeen, mutta ilmoittivat onneksi aikaisesta saapumisestaan.

Kisat aloitettiin ajallaan, klo 12. Tähän mennessä kaikki olivat saapuneet (paitsi Laukki, jolla oli hieman kyytiongelmia) ja kisamaksut maksettu. Tein pienen mokan ja yritin periä sitä kolmea euroa Alisalta, jolle olin ilmaiset kisat, sillä saimme häneltä kaiuttimet. Pieni juttu, mutta jäi hävettämään, luin kerran suoraan paperista enkä käyttänyt aivojani. Ensimmäinen aikaluokka, 20-40cm meni hyvin, ja kolme parasta sai ruusukkeet ja voittaja vielä pokaalinkin. Tyyliluokka 40-60cm oli hieman vähälukuisempi. Vähän isompi estekorkeus napsi kisaajilta pisteitä. Moni ei selvästikään ollut kisannut tyyliluokkia, ja meni mm. vääräää laukkaa, tiukkoja teitä jne. Teimme melko yksinkertaiset arvostelut, mutta luulisin niiden riittävän. Luokan voitti Apsi kauniin tasaisella suorituksella, ja toiseksi sijoittui Alisa vain alle pisteen erolla.

60-80cm oli korkein luokkamme. Haastava rata taidettiin aliarvioida, ja moni lähti radalle ajatellen vain mahdollisimman nopeaa aikaa. Tämä kostautui, ja huonojen teiden ansiosta kukaan, paitsi tarkemmin ratsastanut Alisa ei saanut puhdasta rataa. Alisan suoritus siis todisti, ettei rata ollut mahdoton, vaan se vaati vain muutakin kuin täysillä ryntäämistä. Tässäkin tuli pieni moka; ratamestarimme ei vissiin ollut huomannut nostaa yhden sarjan b-osaa, joten se olikin 50cm. Hämmennyin ja sekoilin hetken, anteeksi tästä!

Viimeisen esteluokan jälkeen kerättiin estekalusto pois kentältä ja yritettiin luoda koulurataa. Samalla tuli pidettyä pieni tauko, toivottavasti kisaajat eivät tylsistyneet kuoliaaksi! Hankala vain itse sanoa, miten kisat ylipäätänsä sujuivat ajan suhteen, kun itsellä oli koko ajan kädet täynnä työtä. Inhoan nimittäin itse kilpailijana inhoan tehottoman oloista toimintaa ja hidasta tahtia.

Sitten kisojen pahimpaan mokaan: kas kummaa, mun mokaan. Kisaajien kerratessa ja opetellessa kouluohjelmaa tuli kysymyksiä, joita en aluksi tajunnut. Menin radan itse kertaalleen läpi, enkä vieläkään tajunnut. Ongelma kuitenkin ilmeni: olin kirjoittanut ohjelmaa tehdessäni "täyskäännös takaosalla" ja tarkoittanut 360:n asteen käännöstä. Puolustelen tätä sillä, että olen lännenratsastaja, enkä täysin tuttu enkkutermien kanssa. Tämä ei tosin vaikuta asiaan mitenkään, olisin voinut ilmoittaa astemäärän, ottaa valmiin ohjelman tai yksinkertaisesti käyttää aivojani. Olen hirveän pahoillani tyhmäilystäni. Tämän kämmin vuoksi päädyimme pitämään Helpon Aan freestylenä, johon annoin kriteereiksi keskikäynnin ja -ravin, pohkeenväistön ja käännökset takaosalla, vastalaukan sekä laukanvaihdon käynnin kautta. Koska en ollut varautunut tuomaroimaan  freestyleä, tuli arvostelustakin aika laadukasta. Kiitokset taas kerran kisaajille, kun jaksoivat toilailuani!

Kür meni taas ihan ok:sti, arviointiini en ole taaskaan tyytyväinen, mutta niin se menee. Musiikin kanssa ei ollut ongelmia; biisit löytyivät nopeasti ja ääni kuului tietääkseni kentän toiseenkin päähän. Kisaajat saivat taas odotella, kun kirjoitin sanallista palautetta ihan liian pitkään...
kisaajat sai koristella lankun toisen puolen :D
Yleisesti ottaen olen kisoihin ihan tyytyväinen. Yhtäkkiä iskenyt osallistujakato harmitti vietävästi, mutta ainakaan kukaan ei jättänyt tulematta ilman ilmoituksia. Tuntuu vaan siltä, etteivät kyydistä riippuvaiseet olleet ottaneet kisoja vanhempiensa kanssa puheeksi, ja perumiset pamautettiin vipin jälkeen... Teki mieli lähteä metsästämään ihmisiä, mutta yritin sitten keskittyä positiivisiin asioihin. Kaikki ei sujunut kuin rasvattu, mutta orjastamme Sharasta oli hirveästi apua! Hän hoiti kenttä- että ratamestarin hommaa, huolehti täysin buffetista ja oli koko ajan apuna. Kiitos hänelle! Buffet oli ehkä yksinkertainen, mutta tiesin, ettei sieltä paljon mitään menisi pienellä osallistujamäärällä. Vettä oli kisaajille koko ajan tarjolla ja se oli kylmää. Olisin voinut tajuta tuoda lisää istumapaikkoja lähemmäksi kenttää. Meillä soi musiikki koko ajan, soittolistan oli taitellut Milla edellisenä yönä - mielestäni se oli tarpeeksi hiljaisella, eikä häirinnyt ketään.

Niin sanotusti, olen ihan tyytyväinen kisoihin. Minulle ne olivat vasta kolmannet, joita olen ollut järjestämässä. Yritän oppia virheistä, ehkä intoudun vielä pitämään joskus kisat! Arvioimani neljä tuntia toteutui, olimme joskus puoli neljältä jakaneet viimeiset palkinnot. Jokainen sai myös osallistumisruusukkeen, joita olin vääntänyt 20kpl... Kisaajien lähdettyä myös Milla lähti sukulaissynttäreilleen äidilleen, ja jäimme Laukin ja Sharan kanssa pihalle. Ratsastettiin (siis otettiin kuvia) siinä hieman, ja Sharan lähdettyä siivottiin Laukin kanssa kaikki paikoilleen ja mentiin syömään. Illalla Milla tuli takaisin ja käytiin hesessä + kaupassa. Ilta ja yö vietettiin katsomalla kauhua. Olin tosi väsynyt lyhyiden yöunien ja stressin takia. 
etsi kissa
Päivän kuvat ovat siis kaikki Sharan ottamia, krediitit hänelle! Postauksesta jäi varmaan puuttumaan kaikkea mahdollista, mutta heitelkää kommenteilla jos kaipaatte jotain :)

5 kommenttia:

 1. Mukava lukea näitä kisapostauksia välillä järjestäjän näkökulmasta! :)

  VastaaPoista
 2. Mulla meni kyllä ihan mönkään tuo 60-80cm rata :D mutta minusta kisat oli hyvin järjestetyt eikä minua ainakaan mikään häirinnyt :)

  VastaaPoista
 3. Sieltä löytyi keskeltä kuvaa suloinen kisumirri <3

  -Sanni

  VastaaPoista

Arvostan aina kommenttia :)