tiistai 30. kesäkuuta 2015

Vapalon kisat

Päädyin sitten matkaamaan junalla Sastamalaan kht Vapalon kisoihin! Kisakuvagalleria, muista ilmoittaa copyt (Vilma, @khtrenhet) julkaistessasi! Minusta otetut kuvat on ottanut Apsi, kiitos hänelle, sekä muutamalle muulle jotka videoivat minua. Hepaksi otin Ianin, jolle väänsin matkalla nopeat sykerötkin. Saavuin Vammalan asemalle 11.01, josta minut noudettiin hetken odottelun jälkeen. Koska kisat alkoivat vasta klo 13, olin hieman aikaisessa, muttei junia kulkenut järkevään aikaan. Kisapaikalle päästyämme vaihdoin ensitöikseni juoksuhousut shortseihin ja toisen paidankin. Sen jälkeen istuskelin, söin ja luin, kunnes paikalle saapui muutakin porukkaa.


Ensin mentiin koululuokat. Olin molemmissa, helpossa ja vaativassa. Pääsin testaamaan Ianin uusia kankiakin, mielestäni ovat ihan kivat. Helpossa luokassa oli valmis rata, vaativassa kriteerit. Eka luokka olisi voinut mennä tuplasti paremmin, tosin pieni kenttä taas aiheutti hankaluuksia. Yllätyksekseni kuitenkin voitin luokan.
Vaativaan luokkaan en ollut suunnitellut minkäänlaista rataa: vedin ohjelman täysin improna, toivoen, etten unohtaisi mitään vaadituista liikkeistä. Hyvin se vissiin meni, vaikka olin ihan hukassa. Myös tästä luokasta saatiin ykkösruusuke ja söpö pikkupokaali!


Koululuokkien jälkeen vuorossa olivat esteet. Ensimmäinen esteluokka oli 40-50cm tyyli, jonka räpelsin läpi joten kuten. Esteradan ulkonäkö oli kyllä hieno! Kauniit valkoiset tolpat ja paljon nättejä puomeja. Ratakin oli ihan kiva.
Toinen luokka, johon osallistuin oli 50-70cm. Menin vain hirveän hitaasti, en tiedä miksen sitten tällä kertaa syttynyt kunnon vauhtiin. Harmi myös, että yhdessä kohtaa kenttää oli todella märkää, ja sammal rullaantui alta paljastaen liukkaan savisen maan. Kahden esteet ponnistus- ja laskeutumiskohdat olivat siis hyvin pehmeitä. Kaatumista peläten peruin osallistumiseni 70-80cm luokkaan. Kisoissa oli myös metrin tyyliluokka, jonka korkeus oli ehkä hieman epäkäytännöllinen tyyliä. Hienosti kuitenkin pari ratsukkoa sai puhtaan radan! En voisi kuvitellakaan hyppääväni rataa, jossa on metrin esteitä.
Metrin jälkeen oli vielä kysymyksiä herättänyt spessuluokka, jonka erikoisuus paljastettiin meille esimerkin avulla. Korkeus oli muistaakseni myös 40-50cm, mutta koko rata piti mennä ravissa :D Ei siinä mitään, hieman kavalettitreeniä näille koiville. Muut joutuivat hyppäämään, itse yritin mennä kuten kavaletteja. Radan jälkeen sääriä ja pohkeita polttelikin kunnolla.

Kisojen lopuksi pidettiin näyttelyt. Olin tietysti mukana oriluokassa, josta Ian nappasi kolmossijan! Olin tosi ylpeä tästä, sillä osallistujia oli enemmänkin ja mukana oli hienoja hevosia.


Muiden kisailijoiden lähdettyä auttelin hieman siivoamaan paikkoja (hyi niitä jotka jättivät roskia jälkeensä..!), ja sain kyydin takaisin Vammalan asemalle. Junani lähti kohti Poria 19.01.

Kisat sujuivat mielestäni hyvin, ja itse viihdyin. Enkä tainnut edes palaa aurinkorasvakerrosten alta, vaikka olikin niin lämmin ja aurinko paistoi. Palkinnot olivat kivat, ja kaikki toimi yleisesti ottaen hyvin. Kyllä näistä kolme euroa mielelläni maksoin, tulisin uudestaankin :)

// Vastatkaas muuten tuohon kyselyyn ylävasemmalla infon päällä! Ja instaihmiset käykää osallistumassa arvontaan, josta voi voittaa suitset ja riimun ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan aina kommenttia :)